تکنولوژی در صنایع دوربین مداربسته

مقالات تخصصی در زمینه تکنولوژی حفاظت تصویری ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته/

تکنولوژی در صنایع دوربین مداربسته

مقالات تخصصی در زمینه تکنولوژی حفاظت تصویری ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته/

دوربین مداربسته AHD


دوربین مداربسته AHD

 

تکنولوژی های بهبود کیفیت تصاویر دوربین مداربسته در چند سال گذشته پیشرفت های شگرفی داشته است. یکی از تکنولوژی های مشهور برای تصویر برداری با کیفیت بالا با نام AHD شناخته می شود که ابتدا توسط شرکت کره ای Nextchip به بازار عرضه شد و امروز دوربین هایی با کیفیت 5 مگا پیکسل به بازار عرضه می کند.

عبارت AHD در اصل مخفف عبارت Analog High Definition  است و در واقع به قابلیت ارائه تصاویر آنالوگ با کیفیت بالا اشاره دارد. همچنین این نوع دوربین ها با نام دوربین مداربسته آنالوگ HD نیز در بازار شناخته می شود.  دلیل توسعه و تولید چنین دوربین هایی این بود که عموما دوربین های آنالوگ به دلیل کیفیت پایین تصاویر مشکلات بسیاری در بحث نظارتی بوجود می آوردند و از طرف دیگر استفاده از دوربین های تحت شبکه نیز هزینه های بالایی به پروژه ها تحمیل می کرد. بنابراین با توسعه فناوری AHD نقص تصاویر با کیفیت پایین در دوربین ها برطرف شده است.

 

مزایا و نحوه عملکرد دوربین های مداربسته AHD

 

دوربین های مداربسته AHD قابلیت انتقال تصویر با کیفیت در حجم های بیشتر و کیفیت های بسیار بالاتر را دارا هستند. انتقال دیتا در این دوربین ها بر بستر سیستم آنالوگ انجام می شود و عملکرد این انتقال باعث حفظ کیفیت تصاویر می شود. در این پروسه ابتدا تصاویر دریافت شده محیط در چیپ AHDTX پردازش می شود و سپس از طریق کابل های کواکسیال به دستگاه DVR می رسد و در نهایت در دستگاه DVR این اطلاعات به شکل اطلاعات دیجیتال ضبط می شود.

 

 

دوربین های مداربسته AHD

 

مزایای دوربین AHD

در ادامه به مزایای دوربین های مداربسته AHD اشاره هایی کرده ایم:

 

  1. توانایی ارائه تصاویر با روزولوشن بالا :یکی از نقاط ضعف دوربین های آنالوگ تصاویر با کیفیت پایین در این دوربین ها بود. دوربین مداربست آنالوگ قدیمی تنها توانایی ارائه تصاویری با کیفیت 0.6 مگا پیکسل را داشتند که عملا امکان نظارت دقیق بر محیط را کاهش می داد. با استفاده از تکنولوژی AHD این دوربین ها توانایی تصویر برداری با کیفیت های 5 مگا پیکسل را نیز بدست آوردند.
  2. امکان ارسال تصاویر تا فواصل 500 متر: یکی از مشکلات معمول در راه اندازی یک سیستم مداربسته آنالوگ عدم ارسال صحیح تصاویر در فواصل بالاتر از 100 متر می باشد. دوربین های جدید  AHD  این قابلیت را دارند تا تصاویر را بر روی کابل  RG59 تا  فاصله 500 متر بدون هیچگونه قطعی و یا نویز ارسال نمایند.
  3.  استفاده از بستر ارزان قیمت آنالوگ مانند کابل RG59 و…:یکی از مزایای دوربین های مداربسته آنالوگ AHD این است که حساسیت بسیار کمتری در مقایسه با کیفیت کابل مورد استفاده در هنگام سیم کشی ها دارند و در نتیجه این موضوع انعطاف بالایی در هنگام نصب این دوربین ها ایجاد می کند.
  4. قیمت مناسب:قیمت مناسب همیشه یک رکن اصلی در انتخاب کالاهای مختلف است. در هنگام معرفی دوربین مداربسته با فناوری AHD به این نکته بسیار توجه شده بود. این دوربین ها با اینکه فناوری جدیدی به بازار عرضه می کردند اما قیمت های بسیار مناسبی در مقایسه با دوربین های نسل گذشته خودداشتند و به همین دلیل به شدت مورد استقبال مصرف کننده نهایی قرار گرفتند. این فناوری در چند سال گذشته باعث شد که دیگر دوربین های مداربسته آنالوگ معمولی از بازار حذف شوند.

فیلتر ICR در دوربین مداربسته


فیلتر ICR در دوربین مداربسته

 

فیلتر ICR در دوربین مداربسته : یکی از نقطه ضعف های بزرگ دوربین های مداربسته نسل قدیم عدم توانایی تصویر برداری آنها در شرایط نور اندک بوده است. در دوربین های نسل جدید سیستم های پیشرفته دیجیتال به کار برده شده است تا این نقص دوربین های مداربسته برطرف شود. فیلتر ICR یکی از این فناوری ها است که به دوربین توانایی تصویر برداری با کیفیت در هر شرایط نوری را می دهد. در ادامه این مطلب به توضیحاتی در خصوص این فناوری می پردازیم.

فیلتر ICR یا به اصطلاح IR-Cut filter Removable درواقع یک شاتر مکانیکی تعبیه شدن در دوربین های مداربسته است که معمولا از یک موتور کوچک، فیلتر های حساس به نور مادون قرمز و پنل های شیشه ای تشکیل شده است. مقایسه تصاویر موجود در دوربین های مداربسته دید در شب، در هنگام وجود و عدم وجود فیلتر ICR، تفاوت چشمگیری از لحاظ کیفیت دارند. این فیلتر توانایی افزایش نور دریافتی دوربین مداربسته از محیط را افزایش می دهد و از این طریق کیفیت تصاویر ضبط شده را افزایش می دهد.

 

بیشتر بخوانید: نصب دوربین مدار بسته  hikvision  هایک ویژن

نحوه عملکرد سنسور ICR

 

همه ما می دانیم که چشم انسان تنها توانایی دیدن طیف نور مرئی را دارد، با این حال دوربین های مداربسته مجهز به سنسورهای سیلیکونی علاوه بر طیف نور مرئی نسبت به طیف های نور نزدیک به مادون قرمز نیز حساس هستند. این قابلیت باعث می شود که سنسور های سیلیکونی حتی در شرایط نوری ضعیف نیز بتوانند تصاویر با کیفیت ثبت کنند.

 

با این حال دوربین های مداربسته دارای فناوری ICR اگرچه توانایی ثبت تصاویر با کیفیت تری در شب دارند اما در طول روز این موضوع می تواند باعث کاهش کیفیت تصاویر و ایجاد نویز و بهم ریختگی تصویر ضبط شده شود. بنابراین این سنسور ها در طول روز نیازمند فیلتری هستند که مانع رسیدن نور مادون قرمز در طول روز به دوربین مداربسته شوند. این سنسور ها از نظر مکانیک دوربین مداربسته بین سنسور و لنز دوربین مداربسته قرار می گیرند و در هنگام شب یا شرایط کم نور محیط، کنار رفته و با ورود نور مادون قرمز تصاویر بهتری ضبط می شود. نکته مهم این است که با کنار رفتن فیلتر تصاویر ضبط شده به صورت سیاه و سفید خواهد بود.

 

وجود فیلتر های ICR در دوربین های مداربسته در هر مکانی مفید فایده هستند. از دوربین های کنترل ترافیک گرفته تا دوربین های نظارتی موجود در سطح شهر از ویژگی فیلتر ICR جهت ارائه تصاویر با کیفیت در طول روز و شب بهره می برند.

 

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

کاربرد لوله فلکسی در نصب دوربین مداربسته

دوربین مداربسته مخفی

دوربین مداربسته ضد آب

فیلتر ICR در دوربین مداربسته

سیستم روشنایی در شهر هوشمند

ویدئو بالون (Video Balun) در دوربین مداربسته

دوربین PTZ / قیمت دوربین مداربسته اسپید دام

AGC در دوربین مداربسته